divendres, 29 de març del 2013

Diumenges de documentals (Abril i Maig):

 Diumenge, 7 d´Abril, a les 16:30h: "Condemnats a decréixer"
Antonio Turiel (és fisic, matemàtic i investigador de l´institut de Ciències del Mar del CSIC) ens diu que no podrem continuar creixent com fins ara perquè no tindrem recursos. La crisi no acabarà si no canviem el nostre model financer i productiu. Hem arribat a la fi del creixement. Les perspectives de futur són que la producció de petroli dels camps existents davallarà un 40% d´aqui al 2020 i serà gairebé impossible compensar aquesta davallada, sobretot perquè es calcula que cap al 2018 la Xina i l´India absorbiran tota la producció de petroli si continuen el seu patró de consum actual. Duració: 1h

Diumenge, 14 d´Abril, a les 16:30h: "Nuestra Mirada"
Documental sobre histories d´autoorganització, lluita i somnis de barris que sofreixen judicis de desallotjaments massius. Mirada des d´endins de la lluita per l´efectiu compliment del Dret Humà de tenir un habitatge digne. Realitzat des de "Resistencia Cultural Barrial" - col.lectiu d´Argentina- per un grup d´adolescents que viuen aquesta realitat. Duració: 1:50 min

Diumenge, 21 d´Abril, a les 16:30h: "GUERRILLA DE LA COMUNICACIÓN: Uno de cada diez dentistas recomienda chicles con azúcar"
Documental inspirat en el llibre "Manual de Guerrilla de la comunicació" pel grup autònom A.F.R.I.K.A. La Guerrilla de la Comunicació entén els processos comunicatius com a llocs on es reprodueixen els sistemes de dominació de la societat. Les pràctiques que a aquí es proposen juguen amb els codis dominants per obrir una bretxa que ens permiti posar en qüestió la gramàtica cultural naturalitzada i lluitar amb les armes de l´enemic. La Distracció, sobreidentificació, detourmement (desviació), impostura, creació d´esdeveniments, subvertising, distanciament, fake, reapropiació...Duració: 1h.

Diumenge, 28 d´Abril, a les 16:30h: "El Campo para el Hombre"
En les acaballes del franquisme, Helena Lumbreras i Mariano Lisa inicien l´enregistrament del camp per a l´home, film militant de 47 minuts de durada en el qual, partint d´una anàlisi marxista de la realitat històrica, ofereix una visió general de la situació de la pagesia en l´Estat Espanyol, representada per dos contextos extrems: el minifundi gallec i el latifundi andalús. Amb aquesta obra neix el Col.lectiu de Cinema de Classe, un grup clandestí i militant hereu de tot un moviment de cinema d´alliberament que, prenent com a model "L´hora dels forns", recorria el món (...) duració: 50min.

Diumenge, 5 de Maig, a les 16:30h: "El barro, las manos, la casa: documental didáctico sobre construcción natural"
Des de fa més de 10.000 anys la humanitat utilitza els materials naturals que té al seu abast (principalment la terra) per construir els seus habitatges. Fa poc més de 100 anys va reemplaçar aquestes matèries primeres per substituts industrialitzats. la Públicitat i els prejudicis moderns ens van fer creure que solament una casa de ciment és duradora. Pero aquesta publicitat no parla de l´insanes que resulten unes parets que no absorbeixen la humitat i que tèrmicament són ineficients, ni sobre l´impacte ambiental que produeixen la fabricació i comercialització dels materials "modrns". duració: 1:55 minuts.

Diumenge, 12 de Maig, a les 16:30: "Para reabrir caminos. Un año de indignación"
A partir de històries particulars, es construeix un relat del moviment tan ric com sigui possible, que ens ajuda a plantejar millor les preguntes: Qui són els indignats? Quin és l´imaginari que circula en el moviment?. La riquesa de les perspectives i de les visions del nou món al que es vol arribar s´entrecreuen amb els problemes més immediats i polítics. Manuel Profumi és un polifacètic investigador, filòsof, artista i periodista italià que ha passat els darrers anys a Barcelona i ha seguit de pror el 15M del que és el resultat aquest documental: duració: 90min.

a l´Ateneu L´Estació (C/Sant Josep nº7 Albaida)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada