dissabte, 14 de juny del 2014

Pobles Vius - Pobles Combatius. Llibre sobre la Lluita contra l'Alta Tensió.



Hola,

     La distribuidora Canya de la Muntanya acaba de treure un llibre sobre la Lluita contra l'Alta Tensió a la Vall d'Albaida. Es podreu fer amb ell en mà o per la web (www.cmr-distri.org) i a l'Ateneu l'Estació o a Ca la Mera. Vos deixem la ressenya:

 Creiem important deixar constància de les experiències de lluita, en primer lloc, per a que no caiguen en l'oblit i, en segon, perquè sentim que fruit de la reflexió sobre elles podem avançar reforçant i llimant les nostres pràctiques. En eixe sentit, la visió sobre el procés va acompanyada també d'un esforç d'autocrítica i anàlisi d'allò viscut. En qualsevol cas no volem dir que les seues conclusions siguen totalment extrapolables a la resta de conflictes, ni tan sols afirmem que estiguem d'acord amb totes elles, però sí, que hi trobem una possible ferramenta de la que fer-nos servir en futures ocasions.

Qui busque en aquestes pàgines una síntesi esquemàtica, un decàleg definitiu de lluita o una desapassionada lectura de les perspectives revolucionaries que aporte per fi l'anhelada teoria final, es vora ràpidament decebuda o decebut. I és per això que ens podem sentir orgullosos, és ahí on està la seua gràcia. Perquè si bé son les impressions d'una sola persona també son el fruit d'un aprenentatge col·lectiu. Potser per moments narratiu en excés, degut sens dubte a l'intent de traslladar al paper com es torna de vegades de farragosa la realitat. En qualsevol cas un relat sincer, honest i gens apriorístic.


Com el riu que no ens deixa banyar-nos dues vegades en les mateixes aigües, així brollen els processos de lluita: intensos, bells, impredictibles. De no ser així ens hauríem de preguntar si es que es poden considerar com a tals, o si no serem nosaltres els que s'hem tornat incapaços d'aportar quelcom a eixe badall obert a la transformació. Cada esclafit es presentarà com un nou repte i el seu caràcter dependrà del lloc, el moment, la gent que el compose i tantes altres coses més. Que no existisca el manual perfecte, doncs, no significa que no ens vinga de bo un inventari per al viatge, quan més complet, variat i obert, millor. El que tens a les mans es la nostra petita contribució a eixe equipatge.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada