dimecres, 7 de gener del 2015

Taller Intro Teatre de l'Oprimit/da – Ateneu L’Estació – Albaida 26 i 27 de desembre 2014


El passat 26 i 27 de desembre ha tingut lloc el taller de Teatre dels/es Oprimits/es. Han passat pel taller fins a 20 persones. Cal destacar que ha sigut un taller on hem participat gent de diferents col·lectius (Cau del llop, l’Ateneu d’Albaida, Ca la Mera, Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida, Col·lectiu l’Espigolà  de Bocairent i Col·lectiu l’Esquella d’Agres). 

La dinamitzadora d’este taller ha sigut Paula Sánchez, i ens ha anat mostrant i fent participar en jocs i dinàmiques teatrals que ens han permés assaborir un poc eixa eina de transformació social.  Varem iniciar amb una presentació on cadascú va mostrar les seves expectatives o motivacions cap al taller, i després varem fer jocs teatrals on varem treballar, la mirada, l’escolta, el moviment, l’expressió corporal, la reflexió i creació conjunta d’imatges, ... i poc a poc, varem aplegar a les tècniques de teatre imatge i teatre foro.

Esta tècnica de Teatre, prové de Brazil, quan als anys 60 Augusto Boal la va emprar dins del treball d’alfabetització en les comunitats camperoles oprimides. En aquesta forma teatral, no hi ha lloc per a l'espectador passiu. Es trenca la divisió entre actor-espectador i les seves tradicionals funcions, l'espectador passa a l'acció, a l'escenificació i per tant permet un rol participatiu. 
----------------------------------------------------------------------

Reflexions de participants, posteriors al taller:

“L’experiència d’aquest taller a l’Ateneu Llibertari d’Albaida, ha sigut  alliberadora i reflexiva. Ha sigut una forma de plantejar preguntes i respostes , una eina de canvi en allò més profund de nosaltres mateixa, d’allò més subconscient, que es reflecteix al cos mateixa.”
“Mitjançant les dinàmiques proposades els ritmes del grup van armonitzant-se fins que comencen a trencarse les closques, les cuirasses i es deixa que l’acció, a través del cos, fluïsca i es desenvolupe.”

“Aquest cap de setmana hem aprés cóm, grupalment, tots asumim rols i conductes de manera irreflexiva o inconscient, hem anat plantejant temes relacionats amb les relacions interpersonals. Alhora, hem generat un espai de creació d’on traure força revetladora per transformar l’acció des de la relfexió.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada