dissabte, 16 de febrer del 2013

Diumenges de documentals a l'Ateneu l'Estació

-CRIMENTAL-
del 17 de febrer al 24 de Març
"Diumenges de documentals"

diumenge 17feb: "CUARTO PODER: Los medios en la sociedad de la información"
Una reflexió sobre els mitjans de comunicació, la qualitat de les informacions que consumim, la creació d´opinió pública i, en última instància, la salut democràtica de les nostres societats en l´era de la informació. Duració: 1h. Producció: Tres y un Perro.

diumenge 24feb: "LA TERCERA OLA, FASCISMO EN LA ESCUELA"
Un interessant documental que relata com un jove professor d´Història californiá va desenvolupar un innovador experiment per allunyar els seus alumnes de,ls atractius del totalitarisme i del sentiment de pertinença a un grup. Duració: 56min. Producció: Ron Jones.

diumenge, 3Mrç: "ESCOLARIZAR EL MUNDO: La Última Carga del Hombre Blanco"
si volguessis canviar una cultura antiga en una sola generació, com ho faries? Canviant la manera en la qual els seus nens són educats. Al voltant de tothom hiha voluntaris que contrueixen escoles en societats tradicionals, convençuts que l´escola es l´unica manera d´aconseguir una vida millor per als nens indigenes. Però, és això cert? Què ocorre realment quan reemplacem l´educació i interpretació del món en una cultura tradicional per l´occidental?. Duració:1h. Producció: Carol Black

diumenge, 10Mrç: "LA SOMBRA DEL FRACKIN"
Compta com el fracking (fractura hidraulica per a l´extracció de gas) està arribant al nostre país sense que les administracions informin clarament dels permisos que estan concedint i sense que la població sigui conscient dels riscos que suposa aquesta tècnica. A més de recollir les evidències de contaminació i terratrèmols que ha provocat a Estats Units i altres països. Duració: 23min. Producció: Dani Amo i Rosa Martínez.

diumenge 17Mrç: "SEXY INC. OUR CHILDREN UNDER INFLUENCE"
Analitza la hipersexualizació del nostre medi ambient i els seus efectes nocius sobre els joves. Psicòlegs, mestres i infermeres escolars critiquen la cultura malsana que envolta als nostres fills, on el màrqueting i la publicitat estan dirigides a audiències cada vegada més joves, bombardejades amb imatges sexuals i sexistes. Sexy Inc. suggereix diverses formes de lluitar contra la hipersexualització i l´erotització de l´infància i ens convida a protestar contra aquest preocupant fenomen. Duració:35min. Producció: Sophie Bissonnette.

diumenge 24Mrç: "LOS NAHUA, 20 AÑOS DESPUÉS"
El poble Nahua, aïllat fins a l´any 1984, va viure un dramàtic primer contacte arran de les activitats d´explotació que realitzava la companyia SHELL a la regió de "Camisea", on va trobar mega-jaciments de gas, Avui, després de dues dècades la tranquil.litat es veu de nou amenaça a l´interior de la Reserva Territorial crada per l´Estat per protegir els pobles en aïllament voluntari. L´avanç del consorci Camisea (Repsol, Pluspetrol, Hunt,SK) fa patent la vulnerable situació de este i altres pobles davant l´avanç de la frontera extractiva selva endins. duració: 30min. Producció: Marc Gavaldà, Edu Alter, Jordi Salvadó (Perú-2012)

Totes les projeccions són Gratuïtes
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada