dijous, 2 de maig del 2013

Nou projecte de ràdio participativa i autogestionada en la Vall


Diverses persones i col·lectius de la Vall estem interessats en promoure una ràdio lliure o almenys amplificar la senyal d´alguna ja existent a la comarca.

Per “Radio Lliure” entenem la creació d´un mitjà de comunicació radiofònica no depenent de cap empresa, partit o administració i autogestionat econòmicament pel seus propis socis i participants. Així doncs, que hem decidit convocar una assemblea oberta a tothom per a xarrar sobre el tema i anar concretant amb més detall.

Si estàs interessat en participar fent un programa, col·laborant a nivell tècnic, econòmic o fent difusió, pots acudir el proper dissabte 11 de Maig a les 11:30h del matí al Consell de la Joventut d´Ontinyent, al Carrer Jaume I el Conqueridor, 13, baix.

En allò referent a la ràdio, tenim clar que definir un projecte d´aquesta envergadura serà un tant complex ja que pot donar cabuda a moltes i diferents iniciatives. Malgrat això, pensem que aquest projecte si es vol dur endavant deu de recollir des del primer moment unes premisses bàsiques que no presten a la confusió sobre el què volem. És a dir, unes condicions mínimes que siguen acceptades per la totalitat de les persones que facen ús d´aquesta. 
Un resum d´aquestes són:

1. La gestió de la ràdio serà a través de l´assemblea de socis i sòcies, a la que també podran assistir les persones que estiguen interessades.
2. La propietat de tots els bens de la ràdio pertanyerà al conjunt de socis i sòcies.
3. La finalitat d’aquesta en cap moment serà lucrativa, per tant, es rebutjarà la publicitat entesa com la promoció d´hàbits consumistes i insolidaris.
4. La ràdio serà un mitjà d´expressió obert a qualsevol persona o col·lectiu que accepte els acords
mencionats i intentarà potenciar a tot aquells/es que no tenen veu als mitjans oficials.
5. S´entén que aquesta serà una Radio Lliure perquè NO ESTARÀ VINCULADA A CAP COL.LECTIU, sinó que funcionarà d´una manera autònoma i assembleària, aglutinant així tant a persones a títol individual com als integrants de qualsevol associació.
6. Els socis i sòcies ens comprometem a potenciar en la mesura de les nostres possibilitats tant la nostra llengua com tot allò que per raons obvies no apareix a les “ràdios oficials” (la Ser, los40, La Cope, Radio Maria, RNE·3,...) a nivell cultural, musical, social i ambiental, impulsant d´aquesta forma la llibertat d´expressió, d´opinió i d’informació.

En definitiva serà imporatant que acudim a la reunió amb alguna idea al cap ja que pel moment hi hauran molts aspectes a debatre. Alguns exemples de debat seran el retransmetre o crear una nova ràdio, la seva ubicació, la potència, el finançament, la capacitat de realitzar programes, la promoció, els aspectes legals, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada